Touko Aalto hakee jatkokautta Vihreiden varapuheenjohtajana

TIEDOTE 4.5.2015
Vapaa julkaistavaksi heti

TOUKO AALTO HAKEE JATKOKAUTTA VIHREIDEN VARAPUHEENJOHTAJANA

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Touko Aalto hakee jatkokautta Vihreiden varapuheenjohtajana. Jyväskyläläinen Aalto valittiin puolueen toiseksi varapuheenjohtajaksi puoluekokouksessa Espoossa keväällä 2013.

”Kampanjoin kaksi vuotta sitten varapuheenjohtajakisassa työllisyyden, talouden ja terveyden teemoilla. Olen halunnut nostaa vihreiden profiilia näissä politiikan suurissa asiakokonaisuuksissa ja tuoda ihmisille kirkkaammin esille, mitä vihreys tarkoittaa arjen suurissa asioissa. Kevään eduskuntavaalit osoittivat, että juuri nämä teemat nousivat ykköspuheenaiheiksi ulko- ja turvallisuuspolitiikan ohella. Nyt puolueilta odotetaan vaalipuheiden lisäksi linjauksia siitä, miten saamme luotua uusia työpaikkoja ja kestävää talouskasvua ja kuinka sote-palvelut ja niiden rahoitus tulisi järjestää”, Aalto toteaa.

Aalto valittiin huhtikuun eduskuntavaaleissa Keski-Suomen kaikkien aikojen ensimmäiseksi vihreäksi kansanedustajaksi. Ympäri maakuntaa kertyneet äänet ja vahva valtakunnallinen Vihreän kenttäväen tuki rohkaisivat tavoittelemaan myös toista varapuheenjohtajakautta.

”Minulle olisi kunnia-asia jatkaa toiselle kaudelle Vihreiden varapuheenjohtajana ja toimia samanaikaisesti kansanedustajana. Olen pystynyt jo kahden vuoden aikana ylittämään usein sekä kunnallisen, maakunnallisen että valtakunnallisen uutiskynnyksen sekä näkymään aktiivisena keskustelijana. Uskon, että nyt kansanedustajana voisin viedä viimeisen kahden vuoden näkyvyyden vielä uudelle tasolle ja palvella vihreitä kaikkialla Suomessa vieläkin paremmin”, Aalto sanoo.

Ahkerana kirjoittajana ja ihmisten kohtaajana tunnettu Aalto haluaa jatkaa myös valtakunnallista kiertämistä. Hän nimeää tärkeimmäksi tavoitteekseen seuraavalla varapuheenjohtajakaudella vihreän viestin selkeyttämisen ja puolueen kannatuksen laajentamisen.

”Suomi tarvitsee vihreitä, ja vihreiden tulee olla koko Suomen ja kaikkien suomalaisten puolue. Leipälajini on aktiivinen jalkatyö ja ihmisten kohtaaminen, ja sitä haluan jatkaa. Puolueen puheenjohtajan Ville Niinistön sanoin en lepää, ennen kuin kaikki Suomen essot on kierretty ja mahdollisimman paljon erilaisia ihmisiä erilaisissa paikoissa on kohdattu kasvotusten keskustellen.”

Lisätietoja:
Touko Aalto
touko.aalto@eduskunta.fi

Marjo Suvanto
kansanedustajan avustaja
puh. 050 386 1657
marjo.suvanto@eduskunta.fi