Tiedote: Kansanedustaja Touko Aalto avaa työkalenterinsa verkkoon

Kansanedustaja ja vihreiden varapuheenjohtaja Touko Aalto avaa työkalenterinsa julkisesti verkkoon. Kaikkien nähtävillä olevalla kalenterilla Aalto haluaa avata päätöksentekoa ja kansanedustajan arkea kansalaisille.

– Avoimessa yhteiskunnassa tieto kuuluu kaikille. Oleellinen osa demokraattista päätöksentekoa on, että kansalaiset voivat seurata asioiden etenemistä ja käsittelyä sen eri vaiheissa, Aalto toteaa.

Kalenterin on koodannut avoin data -yhteisö, ja kuka tahansa voi ottaa sen käyttöönsä. Aalto kannustaakin kaikkia kansanedustajia tutustumaan avointa lähdekoodia hyödyntävään kalenteriin ja miettimään, mitä avoin päätöksenteko omalla kohdalla merkitsee.

Kalenteria päivitetään jälkikäteisesti. Kansanedustaja-arjen seuraamisen lisäksi kalenterista voi lukea myös Aallon kommentteja esimerkiksi eduskuntakäsittelyssä olleista asioista.

– Tahdon näyttää, mitä kaikkea kansanedustajan työhön kuuluu täysistuntojen lisäksi. Päätöksenteko ja kansanedustajat eivät saa jäädä lukittujen ovien taakse, Aalto vaatii.

Avoimeen kalenteriin voi tutustua osoitteessa http://www.avoinkalenteri.org/pub/touko.aalto sekä yläreunan valikosta kohdasta ”avoin kalenteri”.

Lisätietoja: kansanedustaja Touko Aalto, puh. 050 512 0493